Producten

CASE IH HERZIET TOPTRACTOREN STEIGER AFS CONNECT™ EN QUADTRAC AFS CONNECT VOOR 2023

07 nov 2022

Toptractoren Steiger AFS Connect™ en Quadtrac AFS Connect voor 2023 genereren tot 692 pk / Nieuwste telematicatechnologie AFS Connect verbetert prestaties en productiviteit / Nieuwe heavy-duty driepuntshefinrichting en trekstang / Uitzonderlijke hydraulische prestaties - debiet tot 428 l/min.

Case IH heeft de specificatie en prestaties van haar toptractoren, de Steiger AFS Connect™-wieltractor en Quadtrac AFS Connect-rupsbandtractor, voor 2023 verbeterd. Met FPT Cursor 13 12,9-liter, 6-cilindermotoren met verbeterde Hi-eSCR-technologie voor Fase V genereren ze tot 692 pk. Bovendien bevatten ze een uitzonderlijk hydraulisch systeem met een maximaal debiet van 428 l/min voor max. acht elektrohydraulische regelventielen, waardoor de prestaties en bruikbaarheid nog verder worden verbeterd.

Deze topmodellen zijn net als andere Case IH AFS Connect-tractoren intuïtief en enorm comfortabel om in te rijden. De ergonomische, aanpasbare bedieningen, die deel uitmaken van de nieuwe bestuurdersinterface, bieden drie manieren om de touwtjes in handen te nemen: ofwel via directe toegang door het bedieningspaneel in het dak; de AFS Pro 1200-touchscreenmonitor; of de encoder met sneltoetsen voor snelle toegang op de Multicontroller-armleuning. De eenvoudige bediening wordt verder verbeterd door een geavanceerde voertuigergonomie, inclusief toonaangevende peddels van de regelventielen die van kleur veranderen en instelbare knoppen voor verschillende toepassingen of bedieningsvoorkeuren.

Landbouwers en bedrijfsmanagers kunnen de gegevens van het landbouwbedrijf, machinepark en landmanagement wanneer ze maar willen optimaliseren vanaf de pc op kantoor of een mobiel toestel. Dit kunnen ze nog verder uitbreiden met mogelijkheden op afstand, zoals het scherm op afstand delen, waardoor, bijvoorbeeld, met toestemming uptime support op afstand door de dealer mogelijk wordt gemaakt.

Het volledige vermogen wordt door de gelede stuurinrichting en Tri-Point Oscillation van de Quadtrac AFS Connect-tractoren overgedragen naar de grond. Tri-Point Oscillation biedt een oscillatie van 26°, zowel omhoog als omlaag, en vergroot daarmee de tractie en reduceert het slippen van de rupsbanden, wat weer leidt tot een groter trekvermogen.

De vier rupsbanden, die individueel en positief worden aangedreven, verdelen het gewicht gelijkmatig over de totale voetafdruk van 5,6 m² en behouden te allen tijde contact met de grond voor 100% vermogensoverdracht. Elke rupsband plaatst vijf assen effectief op de grond, waardoor het contact met de bodem wordt gemaximaliseerd en maximale prestaties worden geleverd, maar met uitzonderlijk weinig druk op de bodem. Zelfs het grootste model in de serie, de Quadtrac 620 die 28.000 kg weegt, oefent slechts 0,5 kg/cm² druk uit, wat gelijk staat aan een persoon van 100 kg die op één been staat, en toch trekt hij de grootste werktuigen onder de zwaarste omstandigheden.

Nieuwe driepuntshefinrichting
De nieuwe heavy-duty driepuntshefinrichting verbetert de duurzaamheid, het dagelijks gebruik, het onderhoud en de onderhoudbaarheid nog verder, door een 5% hoger hefvermogen en meer flexibiliteit te bieden, waardoor hij perfect geschikt is voor werktuigen en toepassingen die een hoog vermogen vereisen. Het is een belangrijke productverbetering voor 2023 en hij is compatibel met de vorige Steiger- en Quadtrac-modellen.

De nieuwe tractoren zijn ook uitgerust met een CAT 5-trekstang met een uitzonderlijk draagvermogen, waar een CAT 4-adapter pen en bus bij worden geleverd om een ruime compatibiliteit en flexibiliteit te garanderen. Case IH biedt de optie van een nieuwe combinatiekoppeling met 6 rollen en drie ½" en drie ¾" fittings om de tractor beter voor te bereiden voor klanten die grote luchtzaaimachines gebruiken.

Franz Josef Silber, Case IH Product Marketing Manager voor tractoren met hoog vermogen, vertelt: “Case IH Steiger AFS Connect- en Quadtrac AFS Connect-tractoren voor modeljaar 2023 bieden nog betere prestaties, efficiëntie en functionaliteit, waardoor ze eigenaren de vrijheid bieden om de landbouw te bedrijven zoals zij dat willen en om een maximaal rendement op hun investering te behalen.”
​ ​​​


PDF downloaden