Producten

CASE IH INTRODUCEERT TWEE NIEUWE FARMALL A-MODELLEN

13 okt 2022

​Nieuwe Case IH Farmall 90 A en 100 A zijn krachtig, veelzijdig, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, onderhoudsvriendelijk en bieden uitstekend waar voor geld / FPT F5 4-cilindermotor bevat 4 kleppen per cilinder / Compact High-eSCR2-nabehandelingssysteem voldoet aan voorschriften van Fase V / Nieuwe cabine met 4 stijlen is stil, ruim en comfortabel en biedt uitstekend zicht.

Case IH heeft twee nieuwe Farmall A-tractoren geïntroduceerd, de 90 A met 90 pk en 100 A met 100 pk, die deel uitmaken van hun uitgebreide Farmall-serie van 55 pk tot 120 pk.

Deze robuuste, veelzijdige, allrounders zijn speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote gemengde boerderijen, gespecialiseerde veehouderijen en kleine landbouwbedrijven, en zijn uitermate productief, comfortabel en wendbaar. Ze bieden uitstekend waar voor het geld en zijn ideaal voor toepassingen als hooi en hakselen, veeteelt, zaaien, spuiten, bemesten, lichte ontginning en transport.

Krachtig en efficiënt
Met een common-rail brandstofinspuiting en 4 kleppen per cilinder, reageert de nieuwe 4-cilinder, 3,6-liter FPT F5-motor heel snel. De motor kan een uitstekend maximaal koppel bij een lager motortoerental bieden van 380 Nm en 450 Nm bij 1300 tpm op, respectievelijk, de Farmall 90 A en Farmall 100 A. De excellente koppelstijging van 47% biedt een hoog sleepvermogen in situaties met een hoge belasting.

Ondanks het enorme reactievermogen is de FPT F5 enorm brandstofefficiënt, wat in combinatie met de grotere brandstoftank van 130 l en AdBlue-tank van 14,4 l betekent dat meer tijd aan het werk kan worden besteed, voordat hoeft te worden getankt. Een ander groot voordeel is het onderhoudsinterval van 600 uur, dat de stilstandtijd en onderhoudskosten tot een minimum beperkt.

Een belangrijk kenmerk van de motor is het uiterst efficiënte en onderhoudsvrije nabehandelingssysteem (ATS). De compacte Hi-eSCR2-emissiereductietechnologie, ontwikkeld om te voldoen aan de voorschriften van Fase V, vereist geen filtervervanging of mechanische reiniging. Hij is uiterst effectief, bevat een geïntegreerde dieseloxidatiekatalysator (DOC), een deeltjesfilter (DPF) en een selectief katalytisch reductiesysteem (SCR), dat zeer compact is, dankzij een uitlaatgasrecirculatie (EGR) van minder dan 10%.

Deze geavanceerde technologie zit volledig onder de motorkap, voor eenvoudige, snelle installatie van de lader, en eenvoudige toegang tot olie- en motorfilters aan de linkerzijde van de tractor. Dit ontwerp, zonder externe onderdelen, maximaliseert bovendien de bodemvrijheid, wat bijdraagt aan de bestuurdersveiligheid tijdens werkzaamheden met rijgewassen of het maken van hooi, biedt uitstekend zicht vooruit en maakt de tractor heel eenvoudig en nauwkeurig te manoeuvreren.

Het vermogen wordt overgedragen via een eenvoudige, efficiënte, betrouwbare en duurzame 12x12 40 km/u mechanische transmissie of een optionele hydraulisch geactiveerde Powershuttle, waardoor met de vier versnellingen in een ieder van de drie groepen exact de juiste snelheid voor elke taak kan worden geselecteerd. Tevens is een 20x20 kruipbakoptie leverbaar.

Farmall 90 A- en 100 A-modellen met vierwielaandrijving bevatten een Klasse 1.0 heavy-duty vooras met elektrohydraulische differentieelvergrendeling, terwijl aanpassingsvrije ronde schijfremmen een krachtige remwerking bieden. Automatische inschakeling van de vierwielaandrijving tijdens het remmen is ook beschikbaar, om de prestaties, stabiliteit en veiligheid nog verder te verbeteren.

Uitgebreide veelzijdigheid
Om de veelzijdigheid van deze nieuwe Farmall A-modellen uit te breiden, heeft het achterste stangenstelsel een maximaal hefvermogen van 4.400 kg, terwijl het Case IH Lift-O-Matic™-systeem ervoor zorgt dat werktuigen op de wendakker snel tot een vooringestelde stand kunnen worden geheven of neergelaten. De tractoren zijn ook uitgerust met een soepele, zelfmodulerende, elektrohydraulische, onafhankelijke aftakas met drie toeren (540/540E/1000), met ECO- en rijsnelheidsopties.

Tot de opties behoren een mechanische fronthef, die tot 1.400 kg kan heffen, een frontaftakas met 1.000 tpm en een Extra Flow-pomp met open centrum en een zeer hoog hydraulisch debiet van 82 l/m. Hierdoor worden de cyclustijden van de lader nog verder verbeterd, wat gunstig is voor de bediening van op de hef gemonteerde werktuigen met tot drie externe uitgangen.

Beide nieuwe Farmall A-modellen kunnen ook af fabriek worden besteld met beugels en hydraulische systemen met ladervoorbereiding, waardoor ze compatibel zijn met het Case IH-frontladeraanbod. De ideale lader voor de nieuwe Farmall A is de Case IH L3815A. Deze heeft met een eenvoudig plug&play-ontwerp een hefhoogte tot 3,8 m en een maximale capaciteit van 1.922 kg, ideaal voor algemene transportwerkzaamheden.

Bestuurders zullen genieten van de nieuwe cabine met 4 stijlen en een vlakke vloer, met max. vier externe werklampen en brede treden met een enkele, grote deur voor eenvoudige toegang. Binnen is er meer ruimte en standaarairconditioning, en is het maximale geluidsniveau slechts 77 dB. Het optionele dakluik is breder gemaakt voor beter zicht boven de trekker, terwijl een gezichtshoek van 320° uitstekend zicht rondom biedt, wat perfect is wanneer in krappe ruimtes wordt gewerkt. Alle bedieningen zijn op een paneel rechts van de bestuurder geplaatst en zijn eenvoudig te bereiken, de luchtgeveerde stoel optimaliseert het rijcomfort, en een USB-aansluiting en telefoonhouder bieden extra gemak.

Edoardo Ronco, Case IH Product Manager verantwoordelijk voor de Farmall A-serie, zegt: “De nieuwe Farmall 90 A en Farmall 100 A zijn belangrijke nieuwe introducties voor Case IH in deze belangrijke sector van de markt. Ze bevatten beide grote voordelen waardoor ze productiever en kosteneffectiever zijn, en een veel comfortabelere bediening hebben.”


PDF downloaden