Producten

PRESTATIEBOOST IN UPGRADE CASE IH LUXXUM-TRACTOR

01 jun 2022

​Vermogensbereik 100-120 pk krijgt herziene motor / Nieuwe 3,6-liter FPT-motor biedt grotere cilinderinhoud / Vermogens- en koppelniveaus verhoogd / Maximumkoppel bij lager motortoerental / Voldoet aan emissiewetgeving van Fase V / Afgestemd op nieuwe laderserie

De Luxxum-tractor van Case IH is geüpgraded met een nieuwe motor en andere kenmerken, die bijdragen aan zijn positie als favoriet onder de all-purpose utiliteitstractoren. De drie allrounder-modellen, ontworpen voor middelgrote veebedrijven en gemengde boerderijen en die 101, 110 en 117 pk leveren, bieden nu nog betere prestaties en voldoen tegelijkertijd aan de emissievoorschriften van Fase V.
De nieuwe FPT Fase V 4-cilindermotor, nog steeds in combinatie met de vlot schakelende, semi-automatische transmissie, ActiveDrive 4, biedt meer vermogen en efficiëntie. De nieuwe F5-motor met grotere inhoud is een 3,6-litermotor, maar neemt dezelfde ruimte in als de vorige motor, waardoor de compacte omvang van de Luxxum behouden blijft. De nieuwe motor heeft een aantal prestatievoordelen, waaronder een hogere vermogensopbrengst voor de lagere modellen van de serie, en tot 5% hogere koppelniveaus, voor een hogere productiviteit en betere bestuurbaarheid. Het maximumkoppel wordt nu bij het lagere motortoerental van 1.300 tpm behaald, voor een betere reactie op belastingen en een beter startvermogen onder zware belasting.
“De Luxxum is al een heel populair model bij gemengde boerderijen en veebedrijven in zowel berggebieden als laaglanden”, aldus Can Tümer, Product Marketing Manager. “Met de nieuwste technologie maken deze verbeteringen de tractor krachtiger op hellingen of met grote aanhangwagens. Voeg daar nog de andere upgrades aan toe en je hebt een werkelijk uitstekende allrounder.”

Nieuw uitlaatgasnabehandelingssysteem
De nieuwe Luxxum-tractor krijgt ook een nieuw uitlaatgasnabehandelingssysteem, de onderhoudsvrije “Compact HI-eSCR2”-oplossing. Om te voldoen aan de voorschriften van Fase V bevat deze een dieseloxidatiekatalysator (DOC), een onderhoudsvrij deeltjesfilter en een selectieve katalytische reductie (SCR)-eenheid.
De Low Rate EGR (uitlaatgasrecirculatie) van de motor, die met minder dan 10% momenteel de beste op de markt is, helpt de verbranding te optimaliseren, en minimaliseert tegelijkertijd het SCR-systeem met een enkele compacte indeling, allemaal onder de motorkap. Hierdoor blijven het voorwaartse zicht van de bestuurder en de wendbaarheid van de tractor volledig onbelemmerd. Het Compact HI-eSCR2-nabehandelingssysteem is onderhoudsvrij; wat wil zeggen dat het geen onderdelen bevat die moeten worden vervangen en tijdens de gehele levensduur minder mechanisch hoeft te worden gereinigd.

Meer nieuwe kenmerken en nieuwe L-voorladerlijn
Luxxum Fase V-tractoren zijn nu verkrijgbaar met een aantal nieuwe opties, waarmee zijn toonaangevende positie op de markt van de all-purpose utiliteitstractoren wordt benadrukt. Net als voor zijn grotere broers, zijn een optioneel lederen stuurwiel en vloerbedekking op de cabinevloer verkrijgbaar, evenals twee nieuwe werklampen, waarmee het totaal op tien komt, voor een gemakkelijkere en veiligere werking ‘s nachts of op donkere dagen. Voor eigenaren van de Luxxum is de bediening van de voorlader op een all-purpose utiliteitstractor essentieel. De nieuwe machines zullen een volledig compatibele elektrohydraulische joystick hebben die het werktempo versnelt. Het combineert de bedieningselementen van de voorlader met die voor de transmissie, zodat u niet hoeft te wisselen tussen de Multicontroller en de joystick.
De joystick werkt met nieuwe L-lijn voorladers, die in verschillende series verkrijgbaar is om te voorzien in de verschillende klantbehoeften. De ‘A’-serie is een functioneel, eenvoudig, betrouwbaar en economisch product, terwijl de ‘U’-serie ideaal is voor dagelijkse transportwerkzaamheden. De ‘T’-topserie is ontworpen voor intensieve transportwerkzaamheden. Er is ook een heel aanbod werktuigen verkrijgbaar.
Een geschikte lader voor een nieuwe Luxxum Fase V-tractor bestellen, werkt nu nog vernuftiger en eenvoudiger dan het voor zijn soortgenoten Puma, Maxxum, Vestrum en Farmall C is. De nieuwe L-lijn kan nu via de digitale software van de Case IH-dealerconfigurator worden besteld, als een enkele aankoop van de geselecteerde tractor en de gekozen bijbehorende lader.
De nieuwe tractoren en laders zijn nu verkrijgbaar bij Case IH-dealers in heel Europa.


PDF downloaden